AMSTERDAM - De Duitse octopus Paul heeft het maar druk. De voorspellende inktvis is een ware geldmachine geworden en heeft momenteel al dertig projecten op de agenda staan. Hij heeft zelfs een manager.

Tijdens het WK voetbal voorspelde hij feilloos de uitslagen, en nu wil iedereen wel geld met hem verdienen, meldt het AD dinsdag.

De inktvis heeft inmiddels een persoonlijke manager, Chris Davies uit Engeland. “Paul heeft allerlei dingen voor zijn fans in petto”, kondigt Davies aan.

Zo komt er een spelletje voor de iPhone, verschijnt er een orakelboek, wordt er een documentaire geschoten, worden er knuffels gemaakt en gaat Paul de hoofdrol in een supermarktreclame spelen.

Elvis Presley

Ook werd maandag gezegd dat de orakelende inktvis een cd gaat maken met Elvis Presley-covers. Maar dit idee zou niet uitvoerbaar zijn. “We zouden niet weten hoe Paul dat album zou moeten opnemen, want hij maakt geen geluid”, aldus de verzorgers van Sea Life in Oberhausen.

Het managementbureau werd aangesteld door Sea Life. Zijn verzorgers konden de vraag niet meer aan. Het bureau heeft op dit moment nog tweehonderd aanvragen voor projecten met Paul liggen. Deze komen voornamelijk uit Duitsland en Spanje.

De opbrengsten worden door Sea Life in een project voor schildpaddenopvang in Griekenland gestoken, liet Davies weten.

Octopus Paul