BEIJING - Een nieuw besluit van de Chinese overheid om het online daten voor militairen te verbieden, heeft ertoe geleid dat Chinese militaire officieren het koppelen van vrijgezellen aan hun takenpakket hebben toegevoegd.

Bevelhebbers van het 2,3 miljoen sterke People's Liberation Army (PLA) zijn nu aan het bekijken hoe zij vrijgezelle militairen aan de vrouw kunnen helpen, meldde de Chinese krant China Daily maandag in een rapport over nieuwe regels die vermelden wat troepen wel en niet online mogen doen.

Zo is onder andere het verbod op het bijhouden van een blog en het op internet op zoek gaan naar een baan onderdeel van de nieuwe regeling die op 15 juni in werking trad.

De angst dat "eenzame harten gevoelige informatie kunnen loslaten'' is reden voor het verbod. "Mensen met verborgen motieven kunnen gebruikmaken van de persoonlijke informatie van militairen en kunnen een bedreiging vormen voor de veiligheid van het leger'', aldus Yang Jigui, een officier in Tibet.

Volgens de China Daily was het na een zoektocht op internet mogelijk om websites te vinden met daarop persoonlijke informatie over de militairen en artikelen die gevoelige militaire informatie bevatten.