AMSTERDAM - Een 21-jarige Amerikaan heeft dinsdag voor de rechtbank bekend dat hij tijdens een honkbalwedstrijd expres over twee mensen heeft gekotst. Dat gebeurde op 14 april in New Jersey tijdens een wedstrijd van de Philadelphia Phillies.

De dader, Matthew Clemmens, bezocht de wedstrijd samen met een vriend. Van begin af aan morsten ze bier over de toeschouwers die voor hen zaten.

Ook scholden ze hen uit. De slachtoffers waren agent Michael Vangelo en zijn twee dochters van 11 en 15 jaar oud.

De 15-jarige dochter vroeg het duo te stoppen, zonder resultaat. Uiteindelijk klaagde Vangelo bij de beveiliging omdat de vriend van Clemmens voortdurend spuugde, waardoor zijn 11-jarige dochter werd geraakt.

Ziek

Toen de vriend het stadion was uitgezet, bleef Clemmens alleen achter. Al snel werd hij op zijn mobiel gebeld en zei hij: "Ik moet doen wat ik moet doen. Ik word ziek."

Daarop stak hij zijn vingers in zijn keel en kotste over de vader. Een deel van zijn braaksel klotste via de vader over de 11-jarige dochter.

Daarna deelde hij enkele vuistslagen uit, maar al snel werd hij door omstanders overmeesterd. In ruil voor zijn bekentenis wordt Clemmens niet vervolgd voor roekeloze bedreiging en het bederven van kinderen. Wel wordt hij vervolgd voor mishandeling, wanorderlijk gedrag en intimidatie.