Australiër laat jongeren maagdelijkheid veilen

AMSTERDAM – Een Australische documentairemaker, Justin Siseley, heeft verschillende jonge mensen overgehaald hun maagdelijkheid op televisie te veilen aan de hoogste bieder. Autoriteiten zijn woest, noemen het prostitutie en dreigen Siseley te arresteren. 

Om die reden is Siseley al gedwongen zijn project, dat de naam Fame and Fortune draagt, te verhuizen van de Australische staat Victoria naar het Amerikaanse Nevada.

"Belachelijk, absurd en walgelijk", vat de Australische senator Steve Fielding het initiatief bijvoorbeeld samen.

Impopulair

Het lijkt erop dat de televisiemaker zich door de aantijgingen niet van de wijs laat brengen: als reactie zocht hij de publiciteit op met de simpele boodschap dat hij de benodigde deelnemers bijna bij elkaar heeft. Toegeven dat hij impopulair is, lijkt hem ook weinig moeite te kosten. "Het moeilijkste is om het aan de ouders te vertellen", vertelt hij. "Die haten me."

Wat de filmmaker precies met de serie wil bereiken, is onduidelijk. Ook is nog niet bekend wanneer het programma uitgezonden wordt.

Bordeel

De spelregels zijn wel al helder: maagden zullen zo’n 12.500 euro voor hun deelname aan de show krijgen, en innen eveneens 90 procent van de veilingopbrengsten. Het resterende bedrag is voor het bordeel waar het evenement gehouden en gefilmd zal worden.

In eerste instantie zullen biedingen plaatsvinden via het internet, maar om de 'buit' definitief te kunnen binnenhalen is aanwezigheid tijdens de veilingavond vereist.

Traditionele ideeën

Eén van de deelneemsters, een 21-jarige dame die momenteel de naam Veronica hanteert, zegt mee te doen om het geld maar óók om haar traditionele ideeën over seks te doorbreken. Bang voor de gevolgen lijkt ze niet.

"Technisch gesproken verkoop ik mijn maagdelijkheid voor geld en technisch gesproken heet dat dan prostitutie", begint ze haar motivering tegen de Daily Telegraph. "Maar het wordt geen terugkerend ding, dus ik ben er niet bang voor dat ik mezelf ook een prostituee zal vinden. Ik denk niet dat ik er spijt van zal krijgen."

Mannen

Alex (20), één van de drie beoogde mannelijke hoofdrolspelers, wil op deze manier vooral graag iemand ontmoeten. De tweede aspirant deelnemer, John Marciano (23), is homo maar heeft aangegeven biedingen van vrouwen ook te accepteren. Dion (20) probeert met zijn deelname een traumatische maar onvoltooide ervaring te vergeten.

Het publiek mag de mannelijke maagd uiteindelijk kiezen.

Alex:

John:

Dion: 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie