AMSTERDAM – Hondjes die nog niet zindelijk zijn, of gewoon graag stijlvol voor de dag komen, kunnen nu hun toevlucht zoeken in een speciaal voor hen ontwikkelde lingerielijn: Pants for Dogs.

Er zijn strings en onderbroekjes voor teefjes, buikbanden voor mannetjes en zelfs een soort rompertje voor honden zonder staart, aldus Cocoperez vrijdag.

Hoewel de collectie bedoeld is om de boel droog te houden wanneer de viervoeters nog geen zindelijkheidstraining achter de rug hebben (of deze niet het gewenste resultaat had), is er ook veel aandacht voor design. De hondenlingerie kan naar eigen goeddunken worden samengesteld, variërend van sober zwart tot pimpelpaars met glitters.

Niets van dit alles gaat echter ten koste van het comfort en de bewegingsvrijheid van de dieren, zo verzekeren althans de makers.

Martini´s

Het Amerikaanse bedrijfje laat op de website wel doorschemeren al flink wat verbaasde reacties te hebben gehad.

“Sommigen zagen onze string voor honden en vroegen zich vooral af hoeveel martini’s we gedronken hadden. Maar als wij naar onze nieuwe lingerielijn kijken vragen we ons vooral af waarom we er niet eerder op gekomen zijn”, aldus de bedenkers.

Accessoire

De lingerie is niet het eerste opmerkelijke product voor honden. Eerder werd de Rear Gear al gelanceerd, een bedeltje dat de hondenkont bedekt, en zag een opblaaspop voor oversekste honden al het levenslicht.