DEN HAAG - Een 18-jarige Hagenaar heeft vorige week dinsdag op een wel erg bijzondere manier geprobeerd zijn ex-vriendin terug te winnen. Hij zette een straatroof in scene, waarbij een vriend onder bedreiging met een mes de tas en geld van zijn ex-vriendin eiste.

Zijn bedoeling was als 'redder' in nood te kunnen optreden en haar zo terug te krijgen, zo liet de politie donderdag weten.

Het 17-jarige meisje meldde zich vorige week na afloop van wat zij dacht dat een overval was, bij de politie om aangifte te doen. Ook haar ex-vriend was daarbij.

Zij vertelde op de Grote Markt te zijn bedreigd door een man met een witte bivakmuts, die haar tas en geld eiste. Toen de bedreiger plotseling wegrende zag zij dat haar ex-vriend hem achtervolgde en met hem in gevecht raakte.

Toen de 'dader' er vervolgens vandoor ging, deden de ex-geliefden samen aangifte op het bureau.

In scène

Uit camerabeelden die de politie onderzocht, bleek dat 'dader' (24) en 'redder' samen de hele beroving in scène zetten. Ze zijn allebei aangehouden.

De 'relatietherapie' liep daarna anders dan de jongen had gehoopt. Het meisje kwam er pas na het onderzoek achter wat haar ex-vriend had gedaan. ''Zijn actie had niet het beoogde effect'', aldus een zegsvrouw.