Uitverkoop loopt uit op massale matpartij

AMSTERDAM – Een grootscheepse uitverkoop van kledingmerk American Apparel is in Londen uitgelopen op een massale vechtpartij. Tien agenten raakten gewond, drie mensen zijn gearresteerd.

Het Amerikaanse kledingmerk had veelvuldig geadverteerd op sociale netwerksites en met succes: zo’n 2000 mensen waren zaterdag naar de winkel op Brick Lane gekomen, veel meer dan verwacht. 

Op locatie waren uiteindelijk dan ook te weinig agenten aanwezig om de orde te kunnen handhaven.  

Licht

Volgens ooggetuigen werd de menigte ‘gek’ toen het koopjesevenement, dat vier dagen duurt, in de winkel eindelijk van start ging. In de chaos zijn vervolgens verschillende politieagenten tegen de grond gedrukt of meegetrokken in worstelingen. 

Een woordvoerder heeft echter aan de Times laten weten dat het ging om ‘lichte verwondingen’ en dat niemand naar het ziekenhuis hoefde.

Vroegtijdig

"Het probleem was gisteren dat niemand de rij in goede banen heeft geleid", verklaart winkelmanager Jan Hubner achteraf. "Vervolgens kwam er om tien uur ‘s ochtends een menigte van jewelste binnen en dat konden we niet aan. We wisten dat het groot zou worden maar niet zó groot."

American Apparel heeft de uitverkoop die dag uiteindelijk vroegtijdig afgeblazen. In totaal zijn dertig mensen erin geslaagd een aankoop te doen.
 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie