AMSTERDAM – Voor senator Eric Adams zijn laaghangende broeken een doorn in het oog. Om ervoor te zorgen dat zijn jeugdige stadsdeelgenoten voortaan beter gekleed door het leven gaan, is de New Yorkse politicus inmiddels een campagne gestart.

Eric Adams, als senator verbonden aan de wijk Brooklyn, heeft speciale billboards laten maken om aandacht te vragen voor het probleem.

Op de posters, die door de wijk verspreid zullen worden, zijn twee mannelijk modellen afgebeeld met broeken die het duidelijk moeten opnemen tegen de zwaartekracht. Dit onder vermelding van de tekst: ‘Trek die broek op! Wij zijn beter dan dit.’

Volgens de senator hebben de afzakkende broeken een duidelijk negatieve invloed op het land en op de stad. “Kinderen zijn kinderen, maar als volwassenen moeten we er bovenop zitten en ze zeggen wat zij verkeerd doen”, aldus Adams tegen New York Daily News.

Video

Naast de posters heeft Adams nu ook een videoboodschap opgenomen. Hierin noemt de senator de broeken vernederend en polariserend en ‘zeker geen modetrend’.

"Je kunt het niveau van respect dat je krijgt optrekken, door je broek op te trekken," aldus de initiatiefnemer van de campagne.

Ouders, buurtbewoners en vrienden worden nu opgeroepen een oogje in het zeil te houden en het goede voorbeeld te geven. "Want", besluit Adams. "Vergeet niet dat de wereld meekijkt."

Campagnefilmpje: