AMSTERDAM - De Belgische bejaarde die afgelopen zomer van haar fiets viel hoeft mogelijk toch niet te betalen voor het opruimen van de bloedvlek die ze achterliet op het wegdek.

Dat meldt de krant Het Nieuwsblad vrijdag.

De bejaarde Georgette Van Den Bossche uit Wieze kreeg een rekening van 250 euro voor het verwijderen van de bloedvlek op het asfalt.

De bloedvlek liet ze achter nadat ze uitgleed over een paar kiezeltjes met haar fiets.

Bij de val kwam ze op haar gezicht terecht, kneusde haar schedel en brak twee vingers. Ze lag acht dagen in het ziekenhuis

"De vervuiler betaalt, dat is de standaardprocedure", zei burgemeester Ilse Uyttersprot toen nog.

Aanpassen

Maar daar komt ze toch op terug. Ze liet donderdag aan de krant weten dat ze van plan is om die procedure aan te passen.

De burgemeester van het plaatsje Aalst gaat er maandag op het gemeentebestuur voor pleiten om het reglement wat strikter af te bakenen om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt.

Al is het nog niet zeker of de bejaarde vrouw hiermee aan de rekening ontsnapt. “We kunnen die regels niet met een terugwerkende kracht invoeren, maar ik ga er vurig voor pleiten om het reglement voor één keer anders te interpreteren. Want de regels missen nu een menselijk kantje.”