SYDNEY - De 48-jarige Norrie May-Welbie, die enkele dagen geleden als eerste persoon ter wereld in Australië officieel erkend werd als 'geslachtsloos', moet alsnog kiezen van welke sekse hij of zij is.

De regering van de deelstaat New South Wales heeft het document waarop het geslacht als niet gespecificeerd vermeld staat, ongeldig verklaard.

Ambtenaren van de burgerlijke stand hadden May-Welbie als geslachtloos bestempeld, nadat dat uit medisch onderzoek was gebleken.

De regering besliste later echter, dat een officieel document pas geldig is als iemand of als man of als vrouw geregistreerd staat, berichtten Australische media donderdag.

Neutraal

De in Schotland als man geboren Norrie May-Welbie emigreerde als kind naar Australië, waar hij in 1983 een geslachtsveranderende operatie onderging. Hij voelde zich echter niet gelukkig als vrouw, stopte met het innemen van hormonen en besloot als 'neutraal' door het leven te gaan.

Hij voelt zich man noch vrouw en zei in Australische media enerzijds de damestoilet te gebruiken en anderzijds zich om te kleden in de kleedruimte voor mannen.