AMSTERDAM - Een chirurg uit New Jersey heeft het achterwerk van zes vrouwen verminkt. De vrouwen klopten bij hem aan om hun billen voller te maken maar zijn nu in het ziekenhuis opgenomen met ernstige infecties.

De chirurg opereerde illegaal in verschillende hotels in New Jersey. Voor het opvullen van de billen gebruikte hij een siliconenmiddel dat ook wordt gebruikt voor het dichtkitten van baden.

De vrouwen, alle zes afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, zijn opgenomen in het ziekenhuis met diepe weefsel- en huidinfecties.

"De infecties zijn veroorzaakt door een verscheidenheid aan onbekende materialen", verklaart dokter Tina Tan van de New Jersey Health Department aan de New York Post.

Naast de ernstige infecties is er bij een aantal van de vrouwen ook abcesvorming. De chirurg is nog niet opgepakt. New Jersey heeft autoriteiten uit New York gewaarschuwd voor de, hun nog onbekende, man.

Maanlandschap

De slachtoffers ambieerden een achterwerk als die van bekende socialite Kim Kardashian maar kregen er uiteindelijk een maanlandschap voor terug. Volgens een bron uit het ziekenhuis zitten de billen van de vrouwen nu althans onder de bobbels en putten.