OOSTENDE - Een lottowinkelier in het Vlaamse Oostende is op de vlucht voor tien van zijn klanten. De man had een lottobiljet voor de groep van tien klanten niet doorgestuurd. Op de ingevulde cijfers bleek dit weekeinde echter een prijs van 73.000 euro te zijn gevallen.

Lottoverkoper Martin Daemen (62) heeft zijn winkel maandag halsoverkop verlaten. Papieren en gsm liet hij achter. De politie heeft een opsporingsbericht uitgestuurd.

Dat de man het formulier niet had doorgestuurd, kan een foutje zijn maar ook opzet. Hij heeft mogelijk het inleggeld in eigen zak gestoken, in de hoop dat er geen prijs op zou vallen.

De groep van tien spelers deed al jarenlang mee met een gezamenlijk formulier.

Foutje

''Het ergste is dat het niet de eerste keer is dat Martin ons zoiets lapt'', zegt Freddy Lannoye uit Oostende, één van de gedupeerden, woensdag in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

''Enkele jaren geleden heeft hij ook al eens een foutje gemaakt. Toen kostte het onze groep in totaal 7500 euro. Hij heeft toen wel duizend keer sorry gezegd. Maar het geld hebben we nooit gezien."

Slordig

"Ik ben zelfs bij hem blijven spelen, hoewel ik mij vaak stoorde aan de slordigheid in zijn winkel. Alles lag er overhoop.''

De Belgische Lotto zegt niets te kunnen doen voor de gedupeerde spelers. ''Dat is onmogelijk, want het winnende biljet bestaat officieel niet. Het is niet geregistreerd door de verkoper'', zegt een woordvoerster.