'Lingeriemodel leidde internationaal drugskartel'

AMSTERDAM – Het voormalige lingeriemodel Angie Sanselmente Valencia (30) wordt verdacht van het leiden van een drugskartel. De organisatie zou bij wijze van dekmantel bovendien uit alleen maar mooie vrouwen bestaan.

Helemaal waterdicht bleek dat idee alleen niet: een internationaal opsporingsbevel is inmiddels tegen Angie Sanselmente Valencia uitgevaardigd. Daarvan maakten verschillende media dinsdag melding.

Sanselmente Valencia, die onder meer werd uitgeroepen tot Colombia's Queen of Coffee (2000), zou voor haar illegale praktijken alleen gebruik maken van mooie meiden. Als 'gezichten van onschuld' zouden zij de drugs vervoeren tussen Noord-Amerika en Europa.

Van veel van de deelnemende jonge vrouwen wordt gedacht dat zij zelf ook (lingerie)modellen zijn. De meisjes zouden 1300 pond per transport gekregen hebben.

Een 21-jarige die betrapt werd met 55 kilo cocaïne leidde uiteindelijk tot de ontmaskering van Sanselmente Valencia.

Motief

Het motief van Sanselmente Valencia zou niet alleen financieel geweest zijn, maar ook relationeel. De ex van de sexy Colombiaanse zou de Mexicaanse drugsbaron ‘Het Monster’ zijn. Ze zou zijn imperium hebben willen aftroeven met dat van haar.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie