Braziliaanse stad verbiedt rap bij carnaval

RIO DE JANEIRO - Burgemeester José Neto van de Braziliaanse stad Sao Lourenco heeft rap en funk verboden tijdens het carnaval dat vrijdag is begonnen. Dat heeft de Braziliaanse zender O Globo gemeld.

De burgemeester van de stad in de zuidoostelijke deelstaat Minas Gerais zei tegen O Globo dat rap en funk tot geweld en agressie aanzetten.

Neto geeft de voorkeur aan samba en andere muziek die van oudsher tijdens het Braziliaanse carnaval zijn te horen.

In Rio de Janeiro begon het carnaval met het overhandigen van de sleutels van de de stad aan Rey Momo, die tijdens het volksfeest de scepter over de stad zwaait.

Het is in Rio aanmerkelijk warmer dan in de afgelopen jaren. De temperaturen liepen vrijdag op tot 38 graden Celsius.

Sambadrome

''Als u de officiële burgemeester de komende dagen wil tegenkomen, moet u naar de Sambadrome komen'', zei Eduardo Paes, de eerste burger van Rio, bij de opening van het carnaval in zijn stad.

In de Sambadrome worden de parades van de sambascholen gehouden. De sambascholen voor jongeren beten vrijdag het spits af. Zondag en maandag zijn de twaalf toppers onder de sambascholen aan de beurt.

Beroemde componist

Elke school bestaat uit zesduizend dansers en danseressen, trommelaars en andere deelnemers.

Bij hun presentatie moeten de scholen zich dit jaar laten inspireren door uiteenlopende thema's als Don Quichot, Mexico en Noel Rosa, een beroemde componist van sambamuziek uit het begin van de twintigste eeuw.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie