AMSTERDAM - Een 19-jarige studente uit Nieuw-Zeeland heeft haar maagdelijkheid geveild op internet, om zo haar studie aan de universiteit te kunnen bekostigen. Ze kreeg 1200 biedingen, waarvan een van 45.000 dollar (bijna 23.000 euro).

De jonge vrouw, die zichzelf 'Unigirl' noemt beschreef zichzelf in de advertentie als aantrekkelijk, fit en gezond. Ook liet ze weten dat ze nog nooit een seksuele relatie heeft gehad.

De scholiere is dolblij met het bod, melden verschillende media woensdag. "Mijn dank gaat uit naar alle 30.000 mensen die mijn advertentie hebben gezien en naar alle mensen die een bod hebben gedaan", laat ze op de website ineed.co.nz weten. "Het hoogste bod overtreft al mijn dromen."

Toestaan

Een van Nieuw-Zeelands bekendste veilingsite, TradeMe, liet dinsdag in een reactie weten dat ze een dergelijke veiling nooit toe zouden staan.

De website ineed.co.nz zegt er geen probleem mee te hebben. Volgens hen is de veiling legaal.

Het nieuws doet in Nieuw-Zeeland veel stof opwaaien. De studente zelf zegt verder niet bereikbaar te zijn voor interviews. De betrokken veilingssite heeft de transactie wel bevestigd.