LONDEN - Een Brit kreeg een boete van 60 pond (70 euro) nadat een politieagent hem had betrapt op het snuiten van zijn neus terwijl de man zijn auto bestuurde in de file in het graafschap Ayrshire.

De automobilist zou volgens de agent geen controle over zijn voertuig hebben gehad. Dat berichtte de Britse krant The Times vrijdag.

Michael Mancini uit Prestwick in Schotland kreeg behalve de boete ook een aantekening in zijn rijbewijs. ''Het was surrealistisch'', aldus de 39-jarige Mancini, die dacht dat de agent in kwestie een grapje maakte toen hem de reden van de boete uit de doeken werd gedaan.

Overtredingen

Mancini werd echter gepakt door de agent die lokaal bekendstaat als 'Blinkende Knopen' vanwege zijn ijverige jacht op 'overtredingen'. De agent verwierf zijn bijnaam nadat hij een man op de bon had geslingerd wegens omkoping van een agent.

De 'schuldige' liet op straat een tientje vallen, bukte om deze op te rapen en toen hij weer opkeek stond 'Blinkende Knopen' voor zijn neus met zijn bonnenboekje te zwaaien.