AMSTERDAM – Ontwerpster Nadine Jarvis blijkt niet bang om morbide gevonden te worden: de Britse heeft potloden ontwikkeld van as van overleden mensen.

Het cremeren van één persoon levert volgens Jarvis voldoende koolstof op om in totaal 240 potloden van te maken. De leverancier van koolstof gaat daarbij niet roemloos ten onder: de  eigenzinnige designer vermeldt op ieder exemplaar de naam van de gecremeerde persoon.

De potloden van Jarvis worden geleverd in een houten doos, die tegelijkertijd dienstdoet als puntenslijper. Het slijpsel blijft achter in de doos en vormt –naar inzicht van Jarvis- zo nieuw as, waardoor de doos langzaamaan transformeert tot een nieuwe urn.

Wat de doos met potloden precies kost, is niet bekend gemaakt. Ook is niet duidelijk hoe de ontwerpster aan het as van de overleden mensen komt.

Jarvis

Nadine Jarvis woont en werkt in Londen en heeft er sinds 2006 haar eigen ontwerpstudio. Ze heeft in haar relatief korte carrière verschillende awards gewonnen, waaronder die voor Best Design van de organisatie Free Range.