Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Run op replica's Dom van Milaan om Berlusconi

MILAAN - Na de aanval op Silvio Berlusconi zondag is een run ontstaan op replica's van de Dom van Milaan, het soort voorwerp dat de premier van Italië in zijn gezicht kreeg gegooid.
Door ANP

''De verkopen zijn beslist omhooggegaan'', zegt ene Mario die een souvenirkraam heeft op het plein voor de Dom van de hoofdstad van Lombardije.

''De mensen kopen het absoluut als souvenir van de gebeurtenis; het lijkt een van de populairste kerstcadeaus te zijn.'' Ook niet-Italianen doen mee aan de hype. ''Het zal een kerstcadeau zijn'', aldus de Braziliaanse toerist Manuel Magalhaes.

Replica's van de gotische kerk zijn er in verschillende materialen. Marmeren versies kosten 10 euro; een plastic dom krijg je al voor 5.

Prijzen

Die prijzen stijgen inmiddels, als gevolg van de wet van vraag en aanbod, zo meldde de Italiaanse publieke omroep RAI dinsdagavond.

Het is nog onduidelijk welk merk Massimo Tartaglia naar Berlusconi gooide. Het zal een exemplaar met puntige randjes zijn geweest, gelet op de verwondingen die de premier opliep.

Aanbevolen artikelen