BELGRADO - De Servische president Boris Tadic heeft zich dinsdag voor de rechter in Belgrado schuldig verklaard aan de overtreding van de antihooliganwet.

Hij werd ervan beschuldigd in het voetbalstadion van de hoofdstad samen met onder anderen de voorzitter van de gemeenteraad van Belgrado, de minister van Sport en de voorzitter van de Servische voetbalfederatie een champagnefles te hebben ontkurkt en een glas van de mousserende wijn te hebben gedronken.

Tadic zei niet te hebben geweten dat het in het stadion verboden is alcohol te nuttigen en dat het dus ook niet is toegestaan om een toast uit te brengen op de overwinning van het Servische voetbalelftal.

''Ik neem de verantwoordelijkheid op me en verdien straf '', zei Tadic volgens plaatselijke media tegen de magistraat. Tadic volgde 10 oktober met andere prominenten in de VIP-lounge van het stadion de wedstrijd Roemenië-Servië.

Antihooliganwet

Servië won en kwalificeerde zich daarmee voor het wereldkampioenschap 2010 wat in de lounge tot de ontkurking leidde. De strafmaat wordt later bepaald.

Volgens de antihooliganwet is het in Servische stadions tijdens en tot 90 minuten na de wedstrijd streng verboden alcohol te verkopen of te nuttigen.