AMSTERDAM – De Amerikaanse Matthew Roberts blijkt de zoon te zijn van de seriemoordenaar Charles Manson. In de zomer van 1969 zette Manson zijn volgelingen aan tot het vermoorden van negen mensen. Een van de slachtoffers was de zwangere actrice Sharon Tate.

De 41-jarige Roberts werd als kind geadopteerd. Tijdens zijn zoektocht naar zijn biologische vader, kwam hij erachter dat hij de zoon van een moordenaar is. Dat schrijft het Britse dagblad The Sun.

Roberts belandde in een depressie nadat hij had uitgevonden wie zijn biologische vader is. “Ik wilde het niet geloven. Ik was bang en boos tegelijk. Het is alsof je erachter komt dat Adolf Hitler je vader is.”

Tien jaar

Roberts groeide op in de Amerikaanse stad Rockford. Hij wist niet dat hij geadopteerd was, totdat zijn zus hem dit vertelde toen hij tien jaar was.

Net zoals zijn vader, werkte Roberts als liedjesschrijver en dichter. Momenteel verdient hij zijn geld als DJ. Hij is even bang geweest dat hij ook zijn vaders schizofrenie heeft geërfd, maar dat is niet het geval.

Monster

"Ik ben een vredelievend persoon, gevangen in het gezicht van een monster", zegt Roberts. Inmiddels heeft Roberts zijn vader een brief geschreven. De brieven die hij terug kreeg, waren allen ondertekend met een hakenkruis.