Half miljard geboden voor villa Berlusconi

ROME - De familie van sjeik KhaliB-fa bin Zayed bin Sultan al-Nahayan van Abu Dhabi heeft 450 miljoen euro geboden voor Villa Certosa, de villa van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi op Sardinië.

Dit is het hoogste bedrag dat ooit voor een villa in Italië is geboden. Dit heeft de Corriere della Sera, de grootste Italiaanse krant, woensdag gemeld.

Berlusconi is zijn villa op het eiland een beetje beu omdat paparazzi er op een afstand foto's namen. Die zijn gepubliceerd in het kader van schandalen rond de seksfeestjes van de premier, wiens vrouw echtscheiding heeft aangevraagd.

De vorst van Abu Dhabi en kroonprins emir Mohammed zijn al enige tijd op zoek naar een buitenverblijfje aan de Middellandse Zee. Eerder hadden zij hun oog laten vallen op een villa in Montenegro die uiteindelijk toch niet werd gekocht.

Kunstmatige vulkaan

Als de regerende familie van Abu Dhabi de vraagprijs van bijna een half miljard betaalt voor Berlusconi's villa aan de beroemde Costa Smeralda, krijgt zij er wel wat voor terug: 4000 vierkante meter woonoppervlak in de hoofdvilla en twee nevenvilla's, 80 hectare park, twee meren en een kunstmatige vulkaan.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie