BRUSSEL - De Belgische prins Laurent heeft het kadaver van zijn lievelingshond drie maanden geleden laten invriezen omdat hij er geen afscheid van kon nemen. Dat gebeurde bij de Gentse universiteit, bevestigde de prins vrijdag telefonisch tegen omroep VRT.

Begin deze week kwam de prins zijn hond bij de universiteit groeten, met het oog op de katholieke feestdag Allerheiligen op 1 november.

Hij besloot het dier te laten ontdooien om er alsnog gepast afscheid van te nemen. Dat gebeurde donderdag.

Zijn Zwitserse berghond, die veel weg heeft van een Sint Bernard, was zeven jaar lang het lievelingshuisdier van de prins. Het dier stierf deze zomer aan een slepende kanker.

Kraken en vouwen

Voor de Gentse universiteit kwam het bezoek van Laurent deze week nogal onverwacht. Medewerkers hadden net de buik opengesneden voor een autopsie. Door het lange verblijf in de diepvriezer waren bovendien ledematen vervormd. De medewerkers moesten het dier kraken en vouwen om de natuurlijke vorm te herstellen.

Prins Laurent is een bekend liefhebber van honden. Als bijnaam wordt hij wel eens 'Prins Woef' genoemd.

De prins kwam eerder in opspraak door zijn voorkeur voor snelle auto's en mooie vrouwen. Hij kwam recentelijk nog in het nieuws door een omkoopschandaal bij de marine. Een deel van het fraudegeld bleek gebruikt voor een opknapbeurt en inboedel van zijn huis in Tervuren.