AMSTERDAM - De Duitser die al dertien dagen op een vliegveld bij Sao Paulo bivakkeerde nadat hij was gedumpt door een Braziliaanse vrouw die hij op internet had leren kennen, is donderdagavond verwijderd.

Hij is voor psychiatrisch onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht, heeft de Braziliaanse luchtvaartdienst laten weten.

De 46-jarige ex-piloot Heinz Muller arriveerde op 2 oktober in Rio de Janeiro en belandde op de luchthaven van Campinas, op een uur rijden van Sao Paulo, nadat zijn internet-geliefde hem de deur had gewezen.

De vrouw woont in de buurt van het vliegveld. Inmiddels had Muller geen geld meer. Luchthavenpersoneel bracht hem zo nu en dan een maaltijd.

Verwijderd

De Duitser werd aanvankelijk door de Braziliaanse autoriteiten ongemoeid gelaten. Hij werd uiteindelijk op advies van artsen van de luchthaven verwijderd.

Het gebeuren doet denken aan de Japanner Hiroshi Nohara, die drie maanden doorbracht op het vliegveld van Mexico-Stad en daar pas afgelopen december vertrok.

Nohara werd een plaatselijke beroemdheid. Zijn verhaal lijkt weer sterk op dat van Viktor Navorski, een personage dat door acteur Tom Hanks werd gespeeld in de film 'The Terminal' uit 2004.