PEKING - Een Chinese lottowinnaar wilde per se niet herkend worden en haalde zijn prijs gemaskerd op. Een zakenman van middelbare leeftijd kwam naar het kantoor van de Provinciale Welvaartslotto in Henan om zijn 35 miljoen euro te innen.

Dat meldde staatspersbureau Xinhua donderdag.

Volgens een woordvoerder van de lotto meldde de man met de naam An zich dinsdag bij het kantoor. ''Hij weigerde zijn identiteit vrij te geven''

''Hij droeg een masker en een zonnebril toen hij zijn prijs kwam ophalen'', aldus de zegsman. De mysterieuze man houdt na aftrek van de belasting 28,8 miljoen euro over.

Doneren

Na het innen van zijn prijs besloot An meteen 1 miljoen euro te doneren aan een goed doel. Ook schonk hij bijna 60.000 euro aan een meisje dat lijdt aan bloedvergiftiging.

Volgens de woordvoerder van de lotto zou An zijn levensstijl verder niet willen wijzigen en een deel van het bedrag willen investeren in zijn bedrijf.

China is al sinds de trekking op 8 oktober in de ban van de prijswinnaar. Hoe langer het duurde voor de prijs werd opgehaald, hoe meer geruchten over de identiteit van de winnaar de ronde gingen doen. In de lokale media werd hij omschreven als ''de meest gezochte man van China''.