PHILADELPHIA - Een fanatieke aanhangster van de Amerikaanse honkbalclub Philadelphia Phillies riskeert strafvervolging wegens prostitutie, nadat ze een online advertentie had geplaatst voor kaartjes voor een belangrijke wedstrijd.

Dat meldden media in de Verenigde Staten donderdag.

De 43-jarige Susan Finkelstein omschrijft zichzelf in een boodschap op de website craigslist.com als een knappe, lange en wulpse blondine:

''Ik ben een creatief type. Misschien kunnen we elkaar helpen!'' De politie kwam de boodschap op het spoor en vermoedde dat de vrouw haar lichaam wilde verkopen in ruil voor toegangskaartjes.

Prijs

Een undercoveragent arrangeerde een afspraakje in een bar. Na een paar biertjes zei Finkelstein dat ze twee tickets wilde voor haar en haar echtgenoot. Er waren nog geen afspraken gemaakt over de prijs van de kaartjes, toen ze werd gearresteerd door de agent en andere leden van het politieteam, die zich eveneens hadden voorgedaan als gewone barklanten.

Flirten

De vrouw is zich van geen kwaad bewust. ''Ik hoopte goedkope kaartjes te kunnen regelen'', zei ze. ''Misschien iemand ontmoeten, praten, wat flirten om aan tickets te komen.'' Justitie neemt de zaak desondanks hoog op. De vrouw moet begin december voorkomen omdat ze zich zou hebben aangeboden als prostituee.

Uitslag

Schrale troost vormt de uitslag van de openingswedstrijd in de World Series tussen de Phillies en de New York Yankees (6-1) en een actie van een radiostation in Philadelphia, dat Finkelstein gratis kaartjes in het vooruitzicht stelde voor een andere wedstrijd in de finalereeks.