FORT COLLINS - Een 6-jarig jongetje in de Verenigde Staten van wie werd gevreesd dat hij in een op drift geraakte heliumballon zat, is levend teruggevonden.

Falcon Heene had zich verstopt in een doos in de zoldergarage bij hem thuis in Fort Collins (Colorado).

De rondvliegende ballon zorgde in de VS voor grote ophef. Helikopters volgden de ballon, terwijl autoriteiten studeerden op een manier om het gevaarte veilig aan de grond te krijgen.

Na een zachte landing op een grasveld werd het jongetje niet aan boord aangetroffen.

Vliegende schotel

Aangenomen was dat de jongen op een onbewaakt moment in de ballon was gestapt die lijkt op een vliegende schotel. Het ufo-achtige gevaarte raakte los van de verankering bij het huis van de vader van de jongen.

Hij heeft boven de staat Colorado hoogtes van meer dan 1800 meter bereikt. De vlucht duurde meer dan een uur.

Verlegen

Een van Falcons broers had tegen de politie gezegd dat hij Falcon in het apparaat had zien stappen. Het 6-jarige jongetje stond na de commotie verlegen voor de woning met zijn ouders en twee broers van acht en tien.

De vader vertelde journalisten dat Falcon zich had verstopt omdat hij tegen hem had geschreeuwd, waarvoor hij zijn excuses aanbod.

Op de vraag van een journalist waarom het jongetje niet kwam toen hij werd geroepen, antwoordde het joch echter: "Jullie zeiden toch dat we dit voor de show deden?"

Stormen

De vader bestudeert in zijn vrije tijd stormen, wolken en andere weerpatronen. De ballon gebruikt hij voor het verzamelen van gegevens.