HILVERSUM - Michiel Vos (20) uit Den Haag is de eerste afvaller bij de wereldrecordpoging tv-kijken. Dat heeft het blad Veronica Magazine vrijdag bekendgemaakt.

Na iets minder dan veertig uur tv-kijken gooide Vos in de nacht van donderdag op vrijdag de handdoek in de ring. Hij moest het opgeven wegens (over)vermoeidheid. Het huidige wereldrecord staat op tachtig uur.

''Het ging gewoon niet meer. Ik heb alles gegeven, maar helaas is het me niet gelukt. Ik voelde me goed, maar de vermoeidheid heeft onverwacht toegeslagen'', aldus een teleurgestelde Vos. ''Meer zat er echt niet in.''

Helft

De wereldrecordpoging tv-kijken gaat nu door met Jacco de Vries (30) uit Leeuwarden en Efraim van Oeveren (28) uit Tilburg. Ze waren vrijdagmorgen ruim over de helft van hun poging. Die staat nu nog op naam van de Indiër Gupta uit New Delhi.

De overgebleven twee kandidaten moeten nog door tot het begin van zaterdagavond om in het Guinness Book of Records te komen.

Positiviteitsgoeroe Emile Ratelband komt vrijdag langs om op zijn manier de kandidaten een hart onder de riem te steken.

De recordpoging begon woensdagmorgen om 10 uur bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, toen misdaadverslaggever Peter R. de Vries het startsein gaf.