AMSTERDAM – De Zweedse Ragnar Bengtsson staat erop zijn eigen kinderen de borst te geven. Dat melden verschillende Belgische kranten.

De 26-jarige Bengtsson werkt mee aan een experiment. Er is een pompje in zijn borst gezet om melk te kunnen produceren.

"Alles wat geen pijn doet is de moeite waard om te proberen en als het lukt dan is het een stap vooruit voor mannen die zelf borstvoeding willen geven aan hun kinderen", zegt Bengtsson in de Gazet van Antwerpen.

De jonge vader wil graag borstvoeding gaan geven, om op deze manier een hechte band te vormen met de baby’s.

Pompen

Bengtsson studeert momenteel nog aan de universiteit van Stockholm. "Ik zal ook tijdens de lessen moeten 'pompen'. Het raakt me niet als medestudenten zich daar aanstoot aan nemen. Als zij hier moeite mee hebben dan is dat hun probleem."

De Zweedse televisiezender TV8 zal de jonge vader nauw blijven volgen. Ook via een blog 'Melkman - Een druppel per keer'  zullen zijn ervaringen te lezen zijn.

Een professor van de universiteit van Stockholm vindt het idee erg overtroffen, zo meldt de Belgische krant. "Mannen moeten daarom niet hopeloos worden en proberen om melk te produceren om zo een stevige band met hun kinderen te ontwikkelen. Ze kunnen hun baby's gewoon even tegen hun borstkas houden."