AMSTEERDAM - De radiozender Wild FM geeft begin oktober een borstvergroting weg. Vrouwen kunnen foto's insturen van sensuele zoenen en luisteraars kunnen vervolgens per sms stemmen welke foto zij het meest sensueel vinden.

Dat heeft de zender woensdag gemeld.

De winnaar krijgt een borstvergroting aangeboden in een privékliniek in Haarlem. Volgens een zegsman is Wild FM de eerste zender ter wereld die zo'n prijs weggeeft. Luisteraars kunnen foto's insturen en stemmen tot 2 oktober.

Directeur Arthur Ludlage van MediConsult laat weten dat de kliniek lang heeft nagedacht over deelname aan de actie.

''Maar eerder hadden we bijzonder positieve ervaringen met een soortgelijke actie voor een ooglidcorrectie in de Libelle'', legt hij uit.

Verantwoord

De winnares wordt net als reguliere patiënten van de kliniek gescreend. ''Het moet zowel medisch als esthetisch verantwoord zijn om de vergroting te doen'', aldus Ludlage. ''Anders moet Wild FM op zoek naar een andere winnaar.''

Het is overigens niet voor het eerst dat er een schoonheidsingreep cadeau wordt gedaan. Het magazine Santé gaf twee jaar geleden een botoxbehandeling bij een jaarabonnement.

De telefoon bij de abonnementenafdeling stond roodgloeiend, maar de actie veroorzaakte veel ophef.

Verboden

Ook in Duitsland werd het al eerder gedaan. In de Duitse plaats Celle bood een discotheek vorig jaar een borstvergroting aan als prijs bij een loterij.

De rechter verbood het, omdat er volgens de grondwet van Duitsland geen operatie als prijs mag worden gegeven.