AMSTERDAM – Een dronken Duitse piloot is door een reddingshelikopter naar de grond begeleid, nadat hij de verkeerstoren berichtte waar deze zich ‘in godsnaam verstopt had’.

De 65-jarige man had zich voor aanvang van de vlucht over de Duitse deelstaat Thüringen tegoed gedaan aan bier en wijn, zo bericht The Daily Telegraph.

Eenmaal aan boord trakteerde hij zichzelf op een aantal cocktails. Twee uur later was de Duitser zo onder invloed van de alcohol, dat het voor hem niet meer mogelijk was om de instrumenten in de cockpit goed af te lezen.

Een medewerker van de verkeerstoren wist nog te melden dat hij ‘ook nog een paar liedjes zong en een schoonmoedermop tapte.’ Daarbij droeg de Duitse man de medewerkers van de verkeerstoren op om de handjes even flink uit de mouwen te steken, omdat de beste man nog naar een feestje zou moeten.

Uit angst voor calamiteiten stuurde de verkeerstoren een reddingshelikopter naar het vliegtuig. Het voertuig werd in de buurt van het vliegveld veilig aan de grond gebracht.

Het vliegbrevet van de man is ingenomen.