HILVERSUM - Het wereldrecord tv-kijken staat niet op 72 uur, maar op 80 uur. Het staat sinds kort op naam van meneer Gupta uit New Delhi. Dit heeft het Guiness Book of Records laten weten aan Veronica Magazine, dat vanaf woensdag een Nederlandse recordpoging onderneemt.

De organisatie was tot vorige week in de veronderstelling dat het huidige record op 72 uur stond en in handen was van een Canadees.

Onlangs is dit record echter verpulverd in India. Dit betekent dat de drie Nederlanders vanaf woensdag over nog meer uithoudingsvermogen moeten beschikken dan vooraf ingeschat.

Startsein

De recordpoging begint woensdag in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum en is live te volgen via de website van het tv-blad. Peter R. de Vries geeft 's ochtends het startsein.

De drie Nederlandse deelnemers zijn Michiel Vos (20) uit Den Haag, Jacco de Vries (30) uit Leeuwarden en Efraim van Oeveren (28) uit Tilburg. Ze mogen zelf bepalen naar welke programma's ze tot minstens zaterdagavond gaan kijken.