WESTLAND - Een Westlandse rijinstructeur die agressief gedrag in het verkeer vertoonde en zich met een ongeldige identiteitskaart voordeed als politieagent, is door de politie Haaglanden van de weg gehaald.

Dat liet de politie donderdag weten. De rijleraar vertoonde in het bijzijn van zijn leerlingen agressief gedrag. Zo reed hij in 2006 een brommobiel klem en wilde hij een bon uitschrijven voor de bestuurster.

Na dat incident kwamen meer vergelijkbare verhalen over de man boven. Na overleg met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) moest de instructeur zich laten keuren. De man doorstond die test.

Ongeldig

In maart van dit jaar kreeg de politie weer een melding over het gedrag van de man. De politie stuurde opnieuw een mededeling naar het CBR. Daarnaast begon de politie via het ministerie van Verkeer een procedure om het instructeursbewijs ongeldig te laten verklaren.

''Het bleek een uniek geval en het was nooit eerder voorgekomen'', aldus de politie. De man moest via het ministerie twee examens afleggen. Hij zakte en zijn instructeursbewijs is nu ongeldig verklaard.