LONDEN - Een door het Nederlandse bedrijf Little Sins georganiseerd erotisch feest voor gefortuneerde Europeanen heeft geleid tot opschudding in Groot-Brittannië, toen het uitmondde in een massale groepsorgie.

Dat schrijft de Britse krant The Independent woensdag. Ongeveer 350 bont uitgedoste, gemaskerde gasten arriveerden zaterdag per BMW, Porsche of Aston Martin bij een zeventiende-eeuws herenhuis in Zuid-Engeland.

Ze dronken champagne totdat het middernacht werd. Toen gingen de maskers af en begonnen de feestgangers massaal seks met elkaar te hebben.

Eyes Wide Shut

Beveiligingspersoneel heeft nog geprobeerd de copulerende menigte ervan te overtuigen naar hun hotelkamers in het pand te vertrekken, maar dit bleek tevergeefs. ''Het leek wel een scène uit de film Eyes Wide Shut'', aldus de eigenaar van het pand, Grahame Bond, in de krant.

Gewend

De organisator van het feest had Bond verteld dat de Nederlanders wel gewend zijn aan dergelijke feestjes, maar omdat deze evenementen in Groot-Brittannië niet vaak plaatsvinden, zouden de gasten helemaal los zijn gegaan. Om drie uur 's nachts keerde de rust terug op het Britse platteland.