AMSTERDAM - Het meisje dat onlangs 56 sterren op haar gezicht liet tatoeëren is opgenomen in de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Kortrijk.

Dat schrijft de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Kimberley (18) zou volgens haar oom Davy gezegd hebben dat ze dood wilde. Ze zal minstens twee weken opgenomen blijven.

“Naast mijn bed had ze een briefje gelegd met daarop de pijnlijke woorden: Ik zie het niet meer zitten, ik wil niet meer leven”, aldus Davy, bij wie Kimberley woont.

“We zeiden haar dat ze zich sterk moest houden. Dat ze niet mocht opgeven.”

Geen verbetering

Ondanks dat er de hele avond met het meisje is gepraat was er woensdag geen sprake van verbetering in haar mentale toestand.

Die avond is besloten Kimberley te laten opnemen. “Gelukkig ging ze akkoord en mocht haar oma haar donderdagmiddag naar het ziekenhuis brengen.”

Oom Davy vertelt verder dat Kimberley sinds de heisa die is ontstaan om haar persoon zes verschillende soorten pillen slikt.

Wereldnieuws

Het achttienjarige meisje werd vorige maand wereldnieuws toen Belgische media berichtten dat ze in slaap was gevallen terwijl er 56 sterretjes in haar gezicht werden getatoeëerd.

Ze zou slechts gevraagd hebben om drie sterretjes.

Later zou ze hebben toegegeven dat de tatoeages wel volgens wens waren gezet, maar dat ze na het zien van het eindresultaat bang was voor de reactie van haar vader.