NEW YORK - De 25-jarige Joey Chestnut uit Californië heeft in New York het wereldrecord hotdog-eten gebroken. Hij wist 68 broodjes worst in tien minuten weg te werken, berichtten Amerikaanse media zondag. Chestnut won 20.000 dollar (14.000 euro) en de fel begeerde Gele Mosterdriem.

Zijn aartsrivaal uit Japan, Takeru Kobayashi, moest het bij 64 stuks laten. Vorig jaar slaagden de beide eters erin elk 'slechts' 59 broodjes met knakworsten te verorberen. In de verlenging kon Chestnut de verplichte vijf hotdogs sneller opeten dan zijn concurrent.

Tijdens de eetwedstrijd staan de deelnemers naast elkaar aan een lange tafel en proberen met beide handen zoveel mogelijk broodjes naar binnen te proppen, onder luid gejoel van het publiek.

Ze mogen de broodjes in water dopen en tussen de happen door drinken om de droge kost zo makkelijk te kunnen doorslikken. Overgeven leidt tot diskwalificatie.

Kobayashi had last van eten dat omhoog kwam, maar wist het tijdig met een van zijn handen op te vangen en weer naar binnen te schuiven.