AMSTERDAM – Een Australische man zonder ledematen heeft zichzelf geleerd om te golfen,  zwemmen en surfen. Dat meldt de Britse krant The Daily Mail.

Nick Vujicic werd geboren zonder armen en benen. Maar ondanks die aandoening beoefent hij veel verschillende sporten. Zo speelt hij golf door de club tussen zijn kin en borst te klemmen.

Verder is Vujicic in staat om te voetballen, te surfen en te zwemmen met behulp van een klein voetje onder de linkerkant van zijn lichaam (zie filmpje).

Kippenpootje

“Ik noem het mijn kippenpootje”, zo verklaart Vujicic in The Daily Mail. “Ik zou niet zonder kunnen. Ik blijf sowieso drijven als ik in het water spring, omdat mijn lichaam voor tachtig procent uit longen bestaat. Maar met mijn kippenpootje kan ik mezelf vooruit stuwen.”

In het dagelijks leven verdient Vujicic zijn brood als motivatiespreker en voorzitter van zijn stichting Life without Limbs. Hij reisde voor zijn werk al naar 24 landen. Vaak staat hij voor zalen met meer dan 100.000 man publiek.

Aanmoedigen

“Als ik maar één iemand kan aanmoedigen met mijn verhaal, dan is mijn baan al geslaagd”, aldus Vujicic. "Ik vertel alle mensen dat ze altijd van zichzelf moeten blijven houden."