AMSTERDAM – Dat mode niet alleen maar leuk en luchtig is, weet Raffi Nernekian als geen ander. De manager van kledinglabel Marc Jacobs moet een maand lang de gevangenis van Dubai in vanwege een T-shirt.

Het gaat om een shirt van Marc Jacobs waarop een naakte afbeelding van Victoria Beckham prijkt. Dat meldt de Britse krant The Telegraph vrijdag. Beckham houdt op de foto haar handen voor haar borsten, een tekst ('Protect the skin you're in') bedekt haar kruis.

De lokale bevolking zou geschokt gereageerd hebben op het kledingstuk en na een ruzie bij de plaatselijke bakker besloot Nernekian eieren voor zijn geld te kiezen en zich om te kleden.

Politie

Eenmaal terug bij de winkel stond de politie echter al op hem te wachten en werd hij in de boeien geslagen wegens ‘schending van de openbare orde’.

Nernekian staat nu een maand gevangenschap te wachten en wanneer deze erop zit wordt de werknemer van Marc Jacobs het land uitgezet. Nernekian woont nu vijf jaar in Dubai. 

De straf is overigens niet ongewoon voor de regio. Te blote kledij of seksueel gedrag in het openbaar kunnen er hetzelfde effect hebben.

Huidkanker

Van het shirt bestaan ook versies met Winona Ryder en Naomi Campbell. Het is bedoeld om geld op te halen voor onderzoek naar huidkanker.