BRUSSEL - Een geslaagde oproep van een Gentse jongen op de sociale netwerksite Facebook voor een openluchtfeestje gaat hem een hoop geld kosten.

De stad Gent maakte donderdag bekend hem een rekening van 1.250 euro te sturen voor de schoonmaakkosten. Daarnaast kreeg de man ook een boete van 60 euro.

De jongen riep op een Facebook-pagina mensen op naar een plein in Gent te komen en zelf drank mee te nemen. Honderden mensen gaven hieraan gehoor.

Politie

De politie kon de organisator van het evenement, die in de media anoniem bleef, woensdagavond identificeren. Volgens de Gentse burgemeester Daniël Termont was hij zelf ook geschrokken van de enorme respons op zijn oproep.

Gezellig

De burgemeester zei het feestje overigens erg gezellig te vinden. ,,Maar hij had dit op voorhand moeten aanvragen. Wij bieden zelfs subsidies voor dit soort dingen. Nu hebben we in allerijl extra mensen moeten oproepen van de dienst feestelijkheden bij de politie. We kunnen ons geen chaos permitteren.''

De jongeman haalde het idee voor zijn oproep uit Spanje. Dit soort evenementen, die bottelons worden genoemd, is daar erg populair.