Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Belgisch sterrenmeisje waarschijnlijk flauwgevallen

BRUSSEL - Het Vlaamse meisje dat zondag 56 sterretjes in haar gezicht kreeg getatoeëerd, vertelde vrijdag op de Belgische radiozender MNM dat ze waarschijnlijk is flauwgevallen.
Door ANP

Bijna niemand geloofde het verhaal van Kimberley Vlaeminck dat ze is slaap zou zijn gevallen tijdens het tatoeëren. Volgens onderzoek van een dermatoloog werd de tatoeage veel te diep aangebracht.

De naald ging dieper dan de normale drie millimeter Kimberley's voorhoofd in. Dat zou meteen verklaren waarom het zogenoemde sterrenmeisje haar bewustzijn verloor.

Inmiddels is er een ware mediahype rond het 18-jarige meisje ontstaan. Op de website 'Kimberlizer' kun je een foto van jezelf uploaden en deze versieren met Kimberley-sterretjes. Ook is ze gemonteerd op een poster van Star Wars en in een nepadvertentie van Carglass over sterretjes in de voorruit.

Zelfmoordneigingen

Het meisje zou zo verdrietig zijn door alle negatieve media-aandacht, dat ze volgens haar oom zelfs zelfmoordneigingen heeft. Drie ziekenhuizen hebben al aangeboden om het meisje gratis te behandelen, zo meldde de Vlaamse krant Het Belang van Limburg.

Anderen vermoeden echter dat het hele verhaal een stunt is van MNM. De radiozender heeft hier nog geen uitspraken over willen doen, maar de Vlaamse omroep VRT spreekt die aantijging tegen.

Onderzoek

De Belgische minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx wil nu de regels om tatoeages te zetten aanscherpen. Zij stelt voor de grootte van de tatoeage op te nemen in een document dat de tatoeëerder en getatoeëerde vooraf opstellen.

Ook wil de minister een duidelijke bedenktijd verplicht stellen. Ondertussen heeft de Belgische justitie een onderzoek geopend wegens opzettelijke slagen en verwondingen.

,,Wanneer het inderdaad om een grap gaat, dan zouden we daar helemaal niet om kunnen lachen'', aldus een woordvoerder van justitie in Het Belang van Limburg.

Aanbevolen artikelen