AMSTERDAM – Een negentienjarige Amerikaan heeft twee uur en twintig minuten aan de buitenkant van een rijdende trein gehangen. De man overleefde het angstwekkende avontuur.

De negentienjarige student zag tijdens zijn vakantie in Australië de trein -bijna- voor zijn neus wegrijden en sprong op een trapje van het in eerste instantie nog langzaam rijdende voertuig.

Toen de trein vervolgens op volle snelheid ging rijden besefte Chad Vance dat hij zich in een zeer benarde positie had gemanoeuvreerd.

“Ik was bang dat ik het niet zou overleven. Als ik met die snelheid op de rotsen was gevallen, zou mijn laatste uur hebben geslagen”, zegt de student in The Daily Mail. Stevig vastklemmen en hopen dat iemand hem zou ontdekken was het enige dat hem restte.

Verlost

Na twee uur en twintig minuten werd Vance’ wanhopige roep om hulp eindelijk opgemerkt door een treinmedewerker. De trein werd tot stilstand gebracht en Vance kon worden verlost.

De man, die slechts een spijkerbroek en t-shirt droeg, leed aan onderkoeling en was enige tijd het gevoel in delen van zijn lichaam kwijt. Hij filmde zichzelf tijdens het bizarre avontuur.