MILAAN  - De Italiaanse premier Silvio Berlusconi ziet zichzelf blijkbaar als de beste trainer voor AC Milan.

De bewindsman, die tevens voorzitter van de roemruchte club uit Milaan is, gaf op de Italiaanse tv-zender Canale 5 een opmerkelijke reden voor het matige seizoen van de sterrenformatie. ''We hebben enkele wedstrijden verloren, omdat we in de slotminuten niet de tactiek hebben gebruikt die ik heb aanbevolen.''

Met die uitspraak gaf Berlusconi - niet voor het eerst - stevige kritiek op coach Carlo Ancelotti, die deze zomer naar Chelsea verkast. AC Milan werd vroegtijdig uitgeschakeld in de Champions League en eindigde in de Serie A slechts als derde.

Die klassering, die recht geeft op directe kwalificatie voor de Champions League, werd pas bereikt na een 2-0-overwinning op Fiorentina, op de slotdag.

Een zege die de club aan Berlusconi heeft te danken, meende de premier, aangezien het elftal toen zo speelde zoals hij het wilde.

Speeltijd

Daarnaast bekritiseerde Berlusconi het besluit van Ancelotti om Ronaldinho niet veel speeltijd te geven. ''Ronaldinho werd maar weinig gebruikt en dat heeft een negatieve invloed op zijn moraal gehad'', klaagde voetbalkenner Berlusconi.