Dinsdag 16 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Verkeerde examenstof geleerd door fout school

ZUID-SCHARWOUDE - Door een fout van de school hebben 24 vmbo-leerlingen van scholengemeenschap Jan Arentsz in Zuid-Scharwoude zich verkeerd op hun eindexamen geschiedenis voorbereid.
Door ANP

De school lichtte de leerlingen foutief in over de te leren examenstof. Dit heeft directeur Cees Bood van de school in Noord-Holland woensdagmiddag gezegd.

De leerlingen leerden het onderdeel Nederland en Indonesië, maar het eindexamen behelsde het onderdeel Historie van de twintigste eeuw.

Verrassing

Daardoor kwam de helft van de examenstof voor de leerlingen als een verrassing.

De Onderwijsinspectie heeft de school laten weten dat het de leerlingen niet tegemoet kan komen. Ze kunnen alleen gebruikmaken van de reguliere herkansingsmogelijkheid.

Fout

''De fout is erin geslopen tijdens het samenstellen van de PTA-boekjes", legt Bood uit. Deze boekjes bevatten onder meer de onderwerpen van de schoolexamens die terugkomen in het eindexamen.

''Tijdens het knippen en plakken van de informatie is aan het begin van het schooljaar iets misgegaan. Hierdoor was ook de geschiedenisdocent in de veronderstelling dat het onderdeel op het examen zou terugkeren.

Bood hoopt dat de fout geen grote gevolgen heeft. ''Veel leerlingen staan er met hun cijfer goed voor en de historie van de twintigste eeuw is eerder wel behandeld. Hopelijk vallen de examenresultaten mee.''

Aanbevolen artikelen