AMSTERDAM – Een vrouw in het Amerikaanse Modesto is op een wel heel vreemde manier uit haar slaap ontwaakt. Lijksap van haar overleden bovenbuurman druppelde op haar voorhoofd.

“Het is een nachtmerrie,” zo laat Sylvia Pena weten in een interview met CBS13. Dagen lang wist niemand dat haar bovenbuurman was overleden, tot Pena op een middag een dutje deed.

“Ik lag te slapen op de bank en werd wakker door enkele druppels die op mijn voorhoofd vielen,” zo vertelt de geschrokken vrouw.

Bij nadere inspectie bleek het niet om water te gaan of, zoals Pena in eerste instantie dacht, om kwijl. De vloeistof bleek sap te zijn, dat vrijkomt bij de ontbinding van lichamen.

Het lichaam in kwestie bleek dat van haar bovenbuurman te zijn, die enkele dagen daarvoor was overleden. Zijn lichaam was al in een verre staat van ontbinding toen het werd gevonden en sap hiervan had een weg door de vloer gevonden.

Verzekering

Een overdosis bleek de doodsoorzaak te zijn van Pena's buurman. Een speciaal team heeft beide appartementen inmiddels gereinigd. Pena, die de afgelopen dagen in een hotel sliep, weigert echter terug te keren naar haar appartement.

Als reden noemt Pena dat haar verzekering weigert om haar inventaris te vergoeden. “De geur zit echt overal in,” aldus de vrouw. Zolang zij geen nieuwe inventaris kan kopen, heeft zij geen behoefte om terug te keren.