MOSKOU - De wereldwijde recessie is inmiddels ook doorgedrongen tot de Russische seksindustrie. Behalve dat de prijzen veelal gezakt zijn, willen veel Russen liever met een prostituee praten dan seks hebben.

Volgens prostituees in Moskou praten hun klanten het liefst over hun werk.

Veel mannen identificeren zichzelf met hun werk en met wat ze verdienen, aldus experts. In financieel moeilijke tijden zakt het libido door stress.

Bij een prostituee zouden mannen hun verhaal kwijt kunnen, omdat ze in wezen iemand is die betaald wordt om niet te oordelen over wat de ander vraagt, aldus de Britse seksdeskundige Tracey Cox maandag.

Populair

Ondanks dat prostitutie illegaal is in Rusland, is betaalde seks populair. In de hoofdstad waar meer dan tien miljoen mensen wonen zijn volgens schattingen meer dan honderdduizend prostituees aan het werk.

Dat is ongeveer tien keer zoveel als het geschatte aantal prostituees in New York (ruim 8 miljoen inwoners) en Londen (ruim 7 miljoen inwoners).

De prostituees die in de buurt van het Kremlin werkzaam zijn merken naar eigen zeggen niets van de crisis. ''Wij zijn de hele wereld van dienst vanaf hier en er is niks veranderd'', aldus een van de prostituees in een club bij het Kremlin.