MADRID - Bejaarden blijken toch niet zo geschikt te zijn als drugskoeriers. De Spaanse politie rolde een bende op, die gebruikmaakte van senioren om kilo's cocaïne het land in te smokkelen.

''Senioren, leden van een smokkelbende, boekten luxueuze cruises om drugs vanuit Zuid-Amerika te halen. De koeriers deden zich voor als toeristen om politiecontroles te omzeilen'', aldus de politie.

Volgens de Spaanse autoriteiten is het de eerste keer dat smokkelaars op deze manier cocaïne het land binnen probeerden te krijgen.

Cocaïne

Twee oudere vrouwen werden aangehouden toen zij in Cadiz, een havenstad in het zuidwesten van Spanje, de drugs van het cruiseschip laadden. De genotsmiddelen waren opgepikt in Brazilië. In de slaapcabine van de vrouwen op het cruiseschip vond de politie 27 kilo pure cocaïne.

De politie arresteerde nog zeven personen, onder wie de vermoedelijke leider van de groep. Deze probeerde naar Brazilië te vluchten.

Creatief

De Spaanse politie heeft dit jaar meerdere creatieve smokkelaars weten te ontmaskeren. Zo arresteerde de Spaanse politie in maart op het vliegveld van Barcelona een 66-jarige Chileen die drugs probeerde te smokkelen in een gipsbeen.

Spanje is voor smokkelaars de toegangspoort om drugs Europa binnen te krijgen.