NAALDWIJK - Een ketel van 27 kubieke meter staat al klaar om er 16.000 liter soep in te maken.

Met verse tomaten, prei, ui en andere groenten wil de gemeente Westland het wereldrecord van de grootste tomantengroentensoep op haar naam schrijven.

De recordpoging vindt op 16 mei plaats tijdens de open dag van Agri Business Centrum Westland, een bundeling van meer dan zestig bedrijven met een link naar de agrarische sector.

Samenwerking

Een woordvoerster van DENK communicatie, die het idee bedacht, liet woensdag weten dat de soep tot stand komt door samenwerking van bedrijven in de agrarische sector.

''Toen we erachterkwamen dat het record van de grootste pan soep op Venezuela stond, dachten wij: dat kunnen we beter. En iedereen draagt zijn steentje bij.''

Caracas

In 2007 is in Caracas, de hoofdstad van Venezuela, een pan soep gemaakt met een inhoud van 15.000 liter. In Nederland staat het record op 6.800 liter in de gemeente Katwijk.

Bezoekers van de open dag, die in het teken staat van het 10-jarig bestaan van het agrarisch centrum, kunnen een kopje soep verwachten. De overgebleven soep gaat naar de Voedselbank Rotterdam.