AMSTERDAM - Politiechefs uit Stockport (Engeland) hebben 200.000 pond (bijna 224.000 euro) verspild met een schorsing van hun eigen agenten omdat zij vijf flessen frisdrank ‘gestolen’ hebben.

De flessen Vimto, een Engels frisdrankmerk, werden door twee spoorwegagenten gevonden in een doos langs het spoor. Volgens officiële politieregels moeten de flessen opgegeven worden als gestolen of verloren. De twee agenten besloten de drank echter op te drinken.

Schorsing

Als gevolg van het stelen van deze flessen werden de agenten achttien maanden geschorst. Na vier dagen lieten de chefs de zaak alweer vallen. Toch duurde het bijna acht maanden voordat de agenten weer aan het werk konden.

Wel moesten zij schuld bekennen aan nalatigheid en een boete van 400 pond (447 euro) per persoon betalen. Tijdens de acht maanden schorsing werd het salaris van de twee agenten doorbetaald.

Belastinggeld

Interne bronnen van de transportpolitie hebben aan The Sun onthuld dat de zaak in totaal 200.000 pond aan belastinggeld gekost heeft.

Een woordvoerder van de Britse spoorwegpolitie verklaarde tegenover de krant: “De agenten hebben een publieke verantwoordelijkheid, het opgeven van deze verantwoordelijkheid wordt in elke zaak serieus genomen.”

De twee ‘dieven’ zijn tot nu toe nog niet bereikbaar geweest voor commentaar.