AMSTERDAM - In Australië heeft maandag een bizarre inbraak plaatsgevonden. Een man met een zwart leren masker drong een woning binnen in de kustplaats Mackay en mishandelde de 49-jarige bewoonster met een dildo.

Dat meldt de Courier Mail dinsdag. De inbreker, de 38-jarige Shaun Michael Burke, had het seksspeeltje verpakt in stevig tape. Met het in elkaar geknutselde wapen sloeg hij de geschrokken bewoonster tegen de vlakte.

Burke, die een 21-jarige vrouw had meegenomen om te helpen bij de inbraak, sloeg het slachtoffer meermalen in het gezicht en op het hoofd.

Hond

Na de mishandeling nam de inbreker de hond van de vrouw mee naar een park. Daar bond hij het beest met tape vast aan een boom, als gevolg waarvan de hond door verstikking overleed. De mishandelde bewoonster wist met haar 19-jarige zoon te ontkomen aan verdere mishandeling.

Burke is inbraak, een overval met ernstige mishandeling en moord op een dier ten laste gelegd. Woensdag moet de inmiddels ingesloten man verschijnen bij de rechtbank. Voor twee van zijn daden kan hij levenslang achter de tralies belanden.

Zijn 21-jarige hulpje is op borgtocht vrijgelaten.