AMSTERDAM - De jonge kinderen van een kinderdagverblijf in de Amsterdamse wijk Oud-West krijgen regelmatig op onplezierige wijze te maken met boze omwonenden die hun ongenoegen over het geluid van de spelende kinderen duidelijk willen maken.

Zo scheldt een buurman de kinderen uit via een megafoon en wordt het schoolplein in avonden en weekeinden vaak vervuild met eieren, bloem en keukenafval.

Algemeen directeur Bettina Wolfenter van de crèche bevestigde dinsdag een bericht hierover in Het Parool.

Volgens haar klagen buren al sinds de crèche zich in 2004 vestigde in een oud schoolgebouw tussen de huizen over lawaaiige kinderen.

De kinderen schrokken volgens Wolfenter de afgelopen tijd vooral van de man met de megafoon, die vanaf zijn balkon dingen zou schreeuwen als ''stelletje kutkinderen, koppen dicht!''

Politie

De laatste keer dat het gebeurde, belde de crèche de politie. Wolfenter: ''Maar we wisten toen nog niet wie het was. Dat weten we nu wel, als hij het nog een keer doet kunnen we bij de politie aangeven wie dit doet.''

''Het probleem is: alle gebouwen zitten hier te dicht op elkaar. We proberen met de buurt afspraken te maken om de geluidsoverlast van schreeuwende kinderen zoveel mogelijk te voorkomen. Maar we kunnen de kinderen niet de hele dag binnen houden'', legt Wolfenter uit.