Woensdag 25 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Jongen vindt krokodil in vijver op school

SHANGHAI - Een Chinese leerling in de miljoenenstad Shanghai kreeg de schrik van zijn leven toen hij plotseling oog in oog stond met een krokodil. Dat berichtte de lokale krant Youth Daily donderdag.
Door ANP

Scholier Jiang Ruitong uit de zesde klas van de Xincheng lagere school was op zoek naar schildpadden in de schoolvijver toen hij het een meter lange reptiel ontwaarde. De bek van de krokodil bleek te zijn dichtgebonden met tape.

Toen Jiang zijn leraren van de vondst op de hoogte stelde, geloofden ze hem in eerste instantie niet. "Ik dacht dat het een grapje was. Het leek onmogelijk", zei een leraar. Ook de politie reageerde sceptisch.

Zeekrokodil

Medewerkers van de Shanghai Zoo konden het dier uiteindelijk eenvoudig vangen. Het bleek te gaan om een jonge zeekrokodil, waarvan volwassen exemplaren zo'n zes meter lang worden. De zeekrokodil is de grootste en gevaarlijkste krokodillensoort.

Niemand weet nog hoe het beest in de vijver terecht is gekomen. De meest voor de hand liggende verklaring gaat dat het gaat om een exotisch huisdier dat is achtergelaten door zijn eigenaar. De krokodil is in goede gezondheid overgebracht naar de dierentuin.

Aanbevolen artikelen